HOZZÁVALÓK: ● 50 dkg kétszer darált marhahús ● 20 dkg kétszer darált sertéshús ● Só, bors - ízlés szerint ● 4 db Update 1-es hamburger zsemle ● 1 kisméretű friss ananász ● 1kg fejes káposzta ● 2 szál sárgarépa ● 4-5 evőkanál update 1-es majonéz ● Pár csepp édesítőszer ● 2 db paradicsom ● 1 szál kígyóuborka ● 1 fej lilahagyma ● 1 fej jégsaláta ● 4-5 evőkanál update 1-es ketchup ● 4-5 evőkanál update1-es mustár
Elkészítése:
A darált húst összedolgozzuk az apróra vágott lilahagymával, sózzuk, borsozzuk, majd a masszából húspogácsákat formálunk, állni hagyjuk. A salátához lereszeljük a káposztát, finoman megsózzuk, rövid időre pihentetjük. Később kinyomkodjuk, hozzáadjuk a reszelt sárgarépát, az apróra vágott hagymát és ananászt majd az egészbe belekeverjük a majonézt. A hamburgerhúst rostlapon vagy serpenyőben pár csepp olajon kisütjük, rögtön utána megpirítjuk a kettévágott zsemlék belső felét is. Összeállítjuk a hamburgert: a zsömlékbe a hús mellé salátát, szeletekre vágott paradicsomot és uborkát, illetve hagymakarikákat teszünk, kechuppal, mustárral, majonézzel ízesítjük. Tálaláskor egy adag káposztasalátával kínáljuk. (616 kcal, 50g szénhidrát, 16g rost)
|