Hozzávalók:
1kg mirelit tök /leginkább ebből készül/ 1 nagyobb vörös hagyma 1 evőkanál olíva olaj 1 kis doboz 1.5-ös tejföl 2 evőkanál étkezési keményítő pici só, 1 teás kanál piros paprika néhány csepp folyékony édesítő 1 citrom leve
Elkészítés: A hagymát lereszelem/nem a legapróbb lyukon/majd felteszem olajon kicsit dinsztelni. Ha jól kiengedte a levét, bot mixerrel turmixszolom, és ráteszem a tököt kaporral együtt és sózom, édesítem ízlés szerint. Általában enged annyi levet, hogy abban megfő, de ha nem mehet bele akár 1-2 dl víz is.
Egy kis tálban kikeverem a tejfölt, és bele a paprika, majd a 2 evőkanál keményítő, alaposan csomómentesre keverem. Ha puha a tök, merek egy-két kis merőkanállal belőle a tejfölre, összekeverem, és vissza az egész a tökre. Összeforrás után egy kisebb citrom levét nyomom rá, vagy egy nagynak a felét. A citrommal is forr egy pillanatig. Ha túl sűrű, akár vízzel, akár egy kis tejjel lehet hígítani és forralni rajta egyet. A sózni, édesíteni, és savanyítani, szerintem mindenki a saját ízlése szerint, kóstolással. Diétásan mi pulyka virslivel esszük.
|