1/2kg zöldbab 1/2kg darálthús 1 hagyma 1 csésze rizs (még főzés előtt, kb 2,5dl) 1 nagy pohár tejföl + 2 tojás só, bors A babot sós víben megfőztem. A hagymát olajon megdinszteltem, lehúztam a tűzről, megszórtam pirospaprikával és rádobtam a húst. Sóztam, borsoztam és átpirítottam. Közben megfőztem a zöldbabot sós vízben, és a rizst is a szokásos módon. Összekevertem a tefjölt a 2 tojással, és amikor elkészült a 3 hozzávaló elkezdtem a rétegezést. Egy tűzálló tálat kivajaztam, belesimítottam rizs felét. Ráraktam a zöldbab felét, és öntöttem rá a tejfölös tojásból. Utána jött a darálthús, majd megint rizs, tetejére pedig a maradék zöldbab. Ráöntöttem a tejfölt és megszórtam reszelt sajttal.
|