Hozzávalók: 1 kg gomba 2 fej vöröshagyma 1 mokkáskanálnyi tengeri só 1 mokkáskanálnyi piros paprika 1 mokkáskanálnyi fekete bors 2 db. babérlevél 2-3 evőkanál olívaolaj 2 dl 12%-os tejföl
Elkészítés: A hagymát és a gombát nagy elszántsággal és éles késsel megtisztítjuk. Az apró kockákra vágott hagymát forró olajban aranysárgára pirítjuk, levéve a tűzről picit hűlni hagyjuk, majd a pirospaprikával gyengéden elkeverjük. Hozzáadjuk a felszeletelt gombát, megsózzuk, 1-2 percig dinszteljük, majd kb.1,5 dl vizet öntünk alá. Fedő alatt főzzük, közben borssal és babérlevéllel tesszük ellenállhatatlanná. Amikor a gomba megpuhult, levesszük a tűzről, és hozzáöntjük a csomómentesre kevert tejfölt. Visszatéve a tűzre, remek illatokkal üzeni, hogy 3-4 perc alatt elkészül.
Tanácsok: Javasolt köret: 2-3 szelet puffasztott rizs vagy búza, illetve savanyúság
|