Kb. fél kiló cseresznye 2 kivi Pár szem eper 1 banán. Lehet bármi más gyümölcs is (alma, körte, szilva, barack) 1 kis doboz zsírszegény tejföl 0,5 l tej 1.5%-os Pár csepp folyékony édesítő. /ízlés szerint / Pár csepp vanília aroma. Őrölt fahéj, és őrölt szegfűszeg, én mézes sütemény fűszerkeveréket használok hozzá. Ha nem friss a cseresznye, hanem fagyasztott, akkor egy gyűszűnyi színezőt is teszek hozzá /meggy lé, málnaszörp / Elkészítés:
A tejfölt simára keverem, és ráöntöm a gyümölcsökre, fűszerezem, színezem, édesítem, és összekeverem az egészet. Majd végül a tejet öntöm rá. Ha fagyasztott a cseresznye, egy pillanatra meleg víz alá tartom, hogy a szemek váljanak el egymástól, de az a jó, ha nem olvad ki! Mehet a hűtőbe, másnapra besűrűsödik, és isteni finom krémessé válik. Ha nagyon sűrű lenne, mehet hozzá tej még.
Forrás: http://leves,hideg étel,recept |