Ezt a salátát nagyon szeretjük igy gyakran asztalra kerül nálunk. Köszönhetően a tetemes (30kg) padlizsánnak amit még szezonban, augusztus végén vettünk fillérekért Erdélyben. Aztán hazaérve lesütöttem őket, egy részét kockákban salátának a másik részét egészben krémhez, majd lefagyasztottam. Lehet hogy másnak viccesen hangzik hogy képesek voltunk 500km-t utaztatni, de mi nem először játszottul ezt meg. . . Azon az áron amin ott vesszük egyáltalán nem kérdés hogy helyet szoritsunk e neki az autóban, ha jól emlékszem a 30kg 1000ft volt... Igy készül: 3 közepes padlizsán 1 nagy pohár natúr joghurt 4 gerezd fokhagyma A padlizsánt kb 3X3-as kockákra vágom és oliva olajjal kikent tepsire szórom. Kicsit meglocsolom még olajjal, majd kb 200 fokon megsütöm. Olyan 30-40 perc szokott lenni, de figyelni és kóstolni kell. Amikor krémes a kockák belseje akkor jó. Picit hagyom hülni, majd ráöntöm a joghurtot, belenyomom a fokhagymát és sózom. Innen már csak annyi a dolga hogy jól lehüljön. Apróra vágott menta nagyon jó bele, de nálunk azt az Úr nem eszi sajnos... Én ma tejföllel készitettem joghurt hiányában, igy krémesebb de egy picit nehezebb, ez persze nem rontott...
|