Egy fél kilós brokkolit apró rózsákra szedünk. Egy közepes répát megpucolunk, kis apró hosszú csíkokra, vagyis julienne-re vágjuk. A répától kicsit nagyobb cukkinit megmosunk, szintén julienne- re vágjuk. Egy vastag aljú edénybe teszünk egy evőkanálnyi tökmag vagy napraforgóolajat, ráreszelünk 2 gerezd fokhagymát, kicsit pirítjuk, majd rátesszük a répát azzal tovább pirítjuk, majd a többi zöldséget is hozzá öntjük. Fűszerezzük szójaszósszal ízlés szerint, majd kóstolás után sóval. Pár kanál vizet öntünk alá, és fedő alatt (lehet nélküle is) készre pároljuk.
Ezt ehetjük kis sajtdarabkákkal megszórva, vagy sonkakockákkal önálló fogásként, de köretnek is kiváló grillezett húsok mellé.
Fogyókúra idején meg ehetjük további zöldségekkel, amíg készül a brokkoli sali, addig pár levél jégsalátát, vagy bármilyen más salátát apró darabokra tépkedünk vagy vágunk, és a kész, forró brokkolis alaphoz keverjük.
|