A tészta: 3dl viz 1tk só 1ek oliva olaj 30dkg U1 liszt (nekem süteményes volt itthon) 15dkg teljes kiürlésü búzaliszt 1,5 tk fruktóz 1csomag száritott élesztő 1,5 tk száritott oregano A hozzávalókat a fenti sorrendben a gépbe pakoltam és elinditottam a dagasztó programot. Amikor elkészült picit lisztezett deszkán átgyúrtam, majd kettéválasztottam és kinyújtottam az egyiket. Vékonyan kiolajoztam a nagy sütőtepsit, beleemeltem a tésztát és nyujtottam, nyomkodtam, egyengettem hogy mindenhova kb egyforma vastagságban jusson. Életemben egyszer próbálkoztam kerek pizzákat formázni de szembesülnöm kellett vele hogy bizony mégiscsak van olyan hogy pizzasütő foglalkozás ami nem véletlen. Az újjon pörgetve nyújtásos attrakció megmaradt nekik nekem meg a tepsis forma, de aki nálam ügyesebb és bátrabb az próbálkozzon csak!
Pizzaszósz Paradicsom püré (sokféle van, én darált paradicsomot használtam, kb 1.5 dl kellett) só, bors, oregano, tetemes mennyiségü friss bazsalikom apróra vágva A tepsiben eloszlatott tészta tetejét megkentem a szósszal
Feltét zsirszegény pulyka szalámi csikokra vágva (Aldis) cukkini karikázva száritott paradicsom (saját készités tavalyról, olivában eltéve) fekete oliva bogyó spárga (picit megpárolva) lilahagyma csikokra vágva zsirszegény mozarella (Aldis) trapista sajt reszelve Megpakolgattam a pizzámat, tetejére szórtam a sajtot és rátépkedtem a mozarellát. Sütőben 190 fokon addig sütöttem amig szépen el nem kezdett aranylani a teteje. Két sütőtepsire való jön ki a fenti mennyiségből amiből nekünk ritkán marad másnapra... Nekem egyszerüen mennyei.
|