Hozzávalók: 2.5 dl tej ( 1.5% ), 8 dkg vaj (én light margarint használtam), só, 20 dkg update liszt, 3 tojás, 12 dkg light sajt A tejet a vajjal és a sóval feltesszük főni, mikor már felforrt mehet bele a liszt. Ez gyorsan besűrűsödik ezért a tűzről levéve kell tovább kevergetni ha lehet a robotgép dagasztó keverőjével, mivel az gyorsabb. A tojásokat egyenként tesszük hozzá és jól összedolgozzuk. Elméletileg hólyagosnak kell lennie a tésztának de én úgy látom, hogy ez update lisztből nem lehet. Nekem nem sikerült, de maga a pogi finom lett! Összedolgozás után jól ki kell hűteni és a hideg tésztába belereszeljük a sajtot. Mivel a tészta nem áll úgy össze mint amikor búza lisztből készül,ezért én kanállal szaggattam kivajazott tepsibe és 180 fokon aranybarnára sütöttem.
Ez egy nagyon finom pogácsa, ha búza lisztből készül akkor szépen meg is emelkedik, vizes kézzel kell kicsi golyókat formázni a tepsibe, így viszont egy picit laposabb lesz.
|