Hozzávalók: 2,5 dl zsírszegény tej, 3 kanál olíva olaj, 15 dk Norbi sütiliszt, vagy teljes kiőrlésű liszt , 3 tojás, + 1 a kenéshez , 10-12 dk zsírszegény trappista sajt , só , szezámmag Elkészítés: Enyhén sózott tejbe beletesszük az olajat, megmelegítjük de nem forraljuk. Még a tűzön állandó keverés mellett beleszórjuk a lisztet és addig keverjük, míg az edény falától el nem válik. (1 perc) Tűzről levéve beleütjük és jól elkeverjük egyesével a 3 tojást. Amikor kihűlt, belekeverjük a sajtot is. Vizes kézzel diónyi golyókat formálunk és a vajazott, lisztezett tepsibe rakjuk. (Ne rakjuk nagyon közel, mert egy kicsit nőni fognak.) Tetejüket tojással megkenjük és reszelt sajttal vagy szezámmaggal megszórjuk. Aranysárgára sütjük.
|